U Srbiji izjednačili Tita i Dražu na Dan pobjede nad fašizmom

U Srbiji izjednačili Tita i Dražu na Dan pobjede nad fašizmom

Na Svečanoj akademiji za pobjedu nad fašizmom sinoć su u Narodnom pozorištu u Beogradu predstavljene fotografije vođe četničkog pokreta Draže Mihajlovića i jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita.

Na taj su način u Srbiji asimilirali četničkog vođu i članove narodnooslobodilačke borbe, na dan pobjede nad fašizmom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministri u Vladi Srbije prisustvovali su svečanoj akademiji Narodnog pozorišta.

Tim povodom oglasio se predsjednik SDP-a Raško Konjević, koji je rekao da ni najmoćniji lijekovi ne bi poboljšali ovaj kolaps vrijednosti.

“Ovaj povijesni revizionizam koji bi trebao asimilirati fašističke suradnike i članove narodnooslobodilačke borbe.” Draža Mihailović nikada ne može biti na istoj razini kao i Tito. Ona je sramežljiva. I dan pobjede. Smrt fašizmu ”, napisao je Konjević na Twitteru.

Ovu zapanjujuću sliku također nije propustila ni Twitter zajednica u Crnoj Gori.

– Nije ni čudo što se u Srbiji četnički pokret 2005. godine asimilirao s partizanskim.

– Tako se fašizam poistovjećuje s antifašizmom, heroj s zločincem, borac s kukavicom, sloboda s izdajicama.

-Draža rehabilitiran, Ljotićeve se pjesme ovih dana emitiraju na nacionalnim frekvencijama, škole službeno uče da su ta dva pokreta antifašistički … Zlo! Sva srpska šizofrenija i moralni pad odjednom neki su od komentara na Twitteru.